Datum

jan 08 2022
Expired!

Tid

19:00

Kostnad

150.00 Kr

Zander Nord & Urtidsdjur- Live på Musikhuset!

En kväll med energisk, säregen rock från nord och syd på Musikhuset i Gävle!
Musikhuset bjuder in till en kväll med två energiska, intressanta band som sätter egen prägel på den svenska rockmusiken. Den musikaliska byrackan Zander Nord kommer en timme norrifrån med energisk indierock på svenska. Urtidsdjur gör entré från söder med proggrock som doftar skog och sommarregn. Båda banden släppte fullängdsalbum precis innan pandemin och kokar nu av energi när de äntligen får framföra dessa album på landets scener. Ta chansen att se två av landets mest intressanta rockband på Musikhuset i Gävle.
**
Zander Nord, döpta efter en elektrisk pojke från Hälsingland, började först som husband till Ulf Stureson men växte snart till ett säreget band som har beskrivits som en musikalisk byracka: En rock/pop/folk-kvintett med såväl hackiga fulriff och punkig energi som lågmälda stämmor.
Zander Nord nominerades till årets pop/rock av GAFFA 2021.
I februari 2020 släppte de sitt andra album Varma Hälsningar, bara veckor innan klubbar och konsertlokaler stängdes. Äntligen kan nu albumet framföras på landets scener för första gången.
Diskografi:
Singeln Skogarna (2015)
Albumet Spring För Livet (2016)
Singeln Det Genetiska Arvet/Händerna Mot Solen (2017)
Singeln Lika Mycket Jag (2019) gästades av Anna Järvinen.
Singeln Då Tänkte Jag På Dig (2019)
Albumet Varma Hälsningar (2020)
**
Urtidsdjur spelar rock till toner av tallskog och sommarregn.
Musiken är någon typ av psykedelisk progg/hippierock med texter på svenska.
Bandet startades i Uppsala via kontaktannons på diverse sidor för bandlösa bandmedlemmar.
Pandemin sabbade inte bara hela världen, utan även Urtidsdjurs storslagna planer på releasefestspelningar för sin självbetitlade debutplatta.
Nu är samtliga medlemmar fullproppade med microchipsvaccin och ser framemot att äntligen få spela live!
billetto.se/e/zander-nord-urtidsdjur-biljetter-584470
Lokalen öppnar 19.00 och håller öppet till 01.00!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.