Datum

jun 07 2022
Expired!

Tid

19:30

Kostnad

100.00 Kr

Xinombra spelar postpunkiga tolkningar av Mare Kandres Aliide, Aliide.

Xinombra spelar postpunkiga tolkningar av Mare Kandres Aliide, Aliide. De släppte tidigare i år ett album med tolv låtar som bygger på romanen och gjorde då sin releasespelning i spelsalen i Musikhuset Gävle. Nu är de tillbaka igen för att göra ytterligare en spelning men nu nere i det mysiga caféet. Då liksom nu med videoprojektioner som förstärker berättelsen visuellt. Kvällens DJ: Magnus Skarbo -Klubb Bahnhof, DJ Förlusaffären- spelar schyssta låtar innan och efter konserten.
Om bandet:
Xinombra är ett konceptuellt band som gör rockmusik av redan befintliga berättelser. De har tillexempel tidigare gjort tre olika scenproduktioner om Harry Martinsons Aniara, då med suggestiv och industriell rock. Nu är det ett postpunkigare sound än tidigare där romanens gotiska och mörka stämning lyfts fram. Romanens texter har bearbetats fram till ett dussintal låtar som tonsatts Tanken är att lyfta fram melankolin och den gotiska känslan som finns i Kandres känslomässigt mörka texter.
Om romanen:
Aliide, Aliide är en känslomässigt mörk berättelse som handlar om en person som blir melankolisk, desperat och utom sig. Romanen bygger på en åttaårig flickas existentiella tankar och känslor och upplevelser av världen. Hon avskiljs från andra människors verklighet och upplever istället en mörk värld. Hennes psykologiska upplevelser av världen transformerar realistisk miljö till mental gotik och hela världen framstår som gotisk i hennes huvud. Med musik och scenkonst i form av videoprojektioner gestaltar Xinombra Aliides upplevelser, beteende och tankar.
På scenen:
Ronny Rasmusson- Gitarr Johan Nordström- Gitarr Peter Lundström- Bas Rebecca Warldén- Sång Peter Endahl- Sång
Erik Süss- Synt
Bengt Westin- Trummor

Entre: 100 kr.

Förboka på sms/swish: 070-68612 93

Vill ni boka bord och äta: info@musikhuset.nu eller 070- 783 34 03

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.