Datum

maj 16 2022
Expired!

Tid

20:00

Popular People… – Vem f*n har konsert på en måndag?

Vem f*n har konsert en måndag? en helkväll med ”Popular People…”
“När man är socialt sopig så spar man på föraktet och om man sen lägger till ett komp på det så får man ”Popular People…”.”
Nån gång i sommar är det tänkt att Jesper Schröder ”Popular People…” ska debutera med sin första fullängdare ”there never was a floor” ett verk som trycker ned lyssnaren i passagerarsätet på en sliten kupé och trampar plattan i mattan med kurs mot fördärvet.
Albumet som tacklar allt från obesvarad kärlek till utanförskap och självömkan är mer eller mindre en euforisk homage till dysforin.
Texterna blir vassare, klokare och allt mer samhällskritiska, självhatande och bitvis nitiska med inslag av kärlek och hopp bland allt elände en combo som kan få vem som helst att glömma vad som helst. Förhoppningsvis ett verk som ger lyssnaren något mer än huvudvärk.
Gitarrbaserad Indie/Alt-Rock när den är som roligast.
Roten till allt elände då?
En kass skolgång och en otyglad vilja, ni har förmodligen hört det förr. Hur skiljer sig då ”Popular People…” sig från mängden och gör sig värd din tid?
Musiken låter som något som något som jag själv fantiserade om att skapa när jag i mellanstadiet just hade upptäckt en ny artist, tror mitt tioåriga jag hade stått och glosögt beundrat enbart pga det faktumet att vi står här med en gitarr runt halsen cirka 15 år senare, och bara det i sig gör att en känner sig så tillfreds med sig själv vilket gör att jag ibland känner mig som mitt största fan men sånt pratar vi inte högt om här.
Det är inte en fråga om, om, det är en fråga om när.
Ni får se mig lika naken och sårbar som jag är i mitt eget hem, kläderna behåller jag på men rent metaforiskt, det framgick nog rätt tydligt…
När man är socialt sopig så spar man på föraktet och om man sen lägger till ett komp på det så får man ”Popular People…”.
Jag hoppas att ni dyker upp och att vi har en sån kväll man kommer ihåg. Ikväll är det bara jag och en gitarr men nästa gång så kanske bandet hakar på!
Det här är ingen release-fest, spelar lite allt möjligt.
— Entré: 0-100kr, swisha det du känner för —

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.