Datum

jun 02 2022
Expired!

Tid

20:00 - 20:00

Nebraska – The Linesmen + Christopher Andersson Bång

Den 2 juni på vårens sista Klubb Nebraska har vi en fantastisk uppställning med The Linesmen(f.d Katyshua och Christopher Andersson Bång Trio.

The Linesmen

Bandet som i 22 år kallade sig Katyusha har konsekvent undvikit stil, strömmar och sammanhang – en gång med ena foten i post-punk, den andra i post-grunge. Balanserande med fiolstråken i den ena handen och manifestet i den andra. Anslaget, formeln, finns fortfarande där även om låtarna på senare år musikaliskt blivit lite stillsammare, soundet lite lättare.

Efter invasionen av Ukraina blev den gamla ryska folksången, om flickan som väntar på sin soldat, allt för osmaklig som bandnamn – så de som alltså tidigare kallade sig Katyusha kommer därmed till Nebraska under det nya namnet: the Linesmen. Och där har man väl egentligen alltid befunnit sig. På sidlinjen. Viftande med den lilla flaggan. Någonstans i utkanten av händelsernas skeenden.

https://www.youtube.com/watch?v=8PRwu2jl5Mk

 

Christopher Andersson Bång

Christopher Andersson Bång har sedan han började skriva låtar porträtterat människor som inte finner lyckan, som står utanför värmen och har ömsint mejslat ut livsberättelser som inte får plats någon annanstans.

Tillsammans med Alice Thorsell på Fiol & Sång och Daniel Wejdin på kontrabas, har Christopher nu skapat en musikaliskt mångbottnad trio där skotska reelar samsas med vistradition och amerikansk folktradition, men alltid står texten om små människors öden i centrum.

www.christopheranderssonbang.se

https://www.youtube.com/watch?v=B7ncfln712Y

https://open.spotify.com/album/4ECr8p28OnHG9WuvNNUGHf…

 

Vill du äta och boka bord:
info@musikhuset.nu eller ring:
070-783 34 03

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.