Markus Berjlund + Ismael

Markus Berjlund, låtskrivare och sångare, debuterade i Gävlebandet Nebraska Beat men har länge varit soloartist. Med låtar vars svenska texter är personliga, men ändå allmängiltiga.

Markus har tillsammans med Daniel Lindblom och Christer ”Muttis” Björklund som producenter gjort fyra album. Ganska ofta med mycket lyx i form av stråkar, blås, körer. Den här kvällen får låtarna mer sparsmakad musikalisk dräkt då Markus framträder med en liten, intim sättning: Evige vapendragaren Sverker Magnusson, samt Tomas och Elias van der Kaaij.

”Vi kommer lira låtar från mina soloalbum och även presentera den senaste singeln i nytt format. Och så blir det en cover som många kommer att vilja veta mer om när de hör den.”

 

Pressröster om senaste albumet

”Berjlund är en skicklig låtsnickrare och pålitlig leverantör av personliga och reflekterande texter” – Upsala Nya Tidning

”En samling med riktigt sköna låtar som Berjlund bjuder på. Det är soft svensk rock som inte låter alls olikt Lars Winnerbäck – så gillar du det han har gjort är det bara till att suga åt dig det här så fort det går.” – Rockfarbror (blogg)

 

 

Ismael släppte 4 november singeln ”Ritningen till en storm”, en rätt rak låt som börjar i samtidsfrustration och fortsätter i minnet av något annat: ”Jag hade en ny röst, jag hörde en sång som förklarade allt”. Som om en annan värld är möjlig.

Spelningen på Musikhuset blir den inofficiella releasefesten – och precis här firades det när bandets fjärde album Doggerland kom för två år sedan.

Albumet fick fina reaktioner både från ”vanliga lyssnare” och recensenter – Zero Magazine skrev om en ”80-talsdoftande musikalisk häxbrygd som står över tidens tand och platsar lika bra nu”. HiFi&Musik hörde något nordligt i Doggerland: ”Den rena klangen, den trygga kursen och ofta massivt med ett stråk av vemod.” Sydsvenskan tyckte att ”Ismael fäktar som Imperieårens Thåström”.

Och så blev Ismael ”Årets band”, i Local Heroes.

 

I höst har bandet spelat på Pipeline med Lolita Pop och i Ljusdal. Nu, äntligen: Musikhuset! Ismael är Ronny Grubb, Bengt Westin och David Berjlund.

 

Markus Berjlunds och Ismaels musik trivs bäst på scen – men finns också på Spotify och andra streamingtjänster. Och på skivor, som kommer att säljas vid konserten

 


Alla våra evenemang genomförs i samarbete med ABF Gästrikebygden respektive Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg – vilka båda finns representerade i föreningen Musikhusets styrelse.

Sugen att stanna kvar i Gävle över natten?

Järnvägshotellet vill ge alla gäster ett prisvärt boende med ypperligt centralt läge precis bredvid Musikhuset i Sjömanskyrkan. Härifrån är det gångavstånd till restauranger, shopping, musikevenemang och allt annat som Gävle har att erbjuda. Du får garanterat det lägsta priset om du bokar direkt via Järnvägshotellet hemsida: http://www.jarnvagshotellet.nu/

Date

dec 10 2022

Time

19:30

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: dec 10 2022
  • Time: 13:30

Cost

150.00 Kr

Location

Musikhuset - Lilla scenen plan 1
Kyrkogatan 32, Gävle
Category
QR Code

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *