LISAS Lisa Rydberg & Lisa Långbacka

LISAS
Lisa Rydberg, fiol & Lisa Långbacka, accordeon

Releasekonsert för nya albumet Etiam!

Upplev LISAS musikaliska samtal där två instrument blir ett och en person blir två. I deras kompositioner hörs spår av såväl folkmusik som barock, tango och nutida konstmusik. Duon har samarbetat med artister som Lena Willemark, Sofia Karlsson, Sofie Livebrant och norska stråkorkestern Trondheimsolistene. De medverkar även på Staffan Hellstrands och First Aid Kits senaste album.

LISAS har turnerat i Europa och USA och har spelat vid flera större tillställningar som Kungliga Musikaliska Akademiens högtidssammankomst och Expressens kulturprisgala 2022. Den första skivan Fiddle and Accordeon Conversations hyllades av kritikerna med bl.a. 5/5 i DN och tilldelades Manifestpriset. Den utsågs även till ett av århundradets viktigaste folkmusik-album i tidningen LIRA.

Lisa Rydberg – barockviolinist och Riksspelman – är den första någonsin som studerat kombinationen klassiskt och folkmusik på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon kan höras i hyllade konstellationer som duon Bach på svenska och folkmusikgruppen Jul i folkton. Lisa Rydberg har givit ut sex skivor i eget namn. Hon har komponerat musik till egna och andras projekt, bl.a. skrivit stråkarrangemang till en rad pop-album. Hon har medverkat på skivor med artister som Nicolai Dunger, First Aid Kit, Ane Brun och Ulf Lundell. År 1999 blev hon Riksspelman och har även erhållit Pekkos Gustafs medalj samt Diplom på barockviolin.

Lisa Långbacka, accordeon, rör sig mellan skilda musikaliska världar; från samarbeten med pop-, jazz- och folkmusiker till opera och teatermusik. Hon har blivit utsedd till Årets Dragspelare av Sveriges Dragspelares Riksförbund och har turnerat med artister som Tomas Ledin, Cullbergbaletten och Musica Vitae. 2017 var Lisa Långbacka musikproducent för Nobelbanketten där hon även medverkade som musiker och kompositör. Året därpå erhöll hon STIMS pris Årets kompositör vid Folk- och Världsmusikgalan. På uppdrag av Sveriges Radio P2 skrev hon 2019 verket Transformationer för, piano stråkkvartett och accordeon.

 

Tidigare skiva på spotify:

Date

feb 14 2023

Time

19:00 - 22:00

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: feb 14 2023
  • Time: 13:00 - 16:00

Cost

150.00 Kr

Location

Musikhuset - Lilla scenen plan 1
Kyrkogatan 32, Gävle
Category
Musikhuset

Organizer

Musikhuset
Phone
026-143990
Email
info@musikhuset.nu
Website
https://musikhuset.nu/
QR Code

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *