Datum

apr 29 2022
Expired!

Tid

19:00

Kostnad

150.00 Kr

Jimi Hendrix hyllas med Cosmic Command

CosmicCommand
– A Swedish tribute instrumental to the legendary Jimi Hendrix
Över 50-år har gått sedan han gick bort, men hans musik lever vidare, starkare än någonsin tidigare. Upplev när den progressiva instrumentaltrion Cosmic Command tillsammans med olika gäster hyllar världens mest legendariske gitarrist och artist – Jimi Hendrix.
Tillsammans med den tidigare internationellt uppmärksammade och Grammisnominerade instrumentalgitarristen Steven Kautzky Andersson samt de rutinerade jazz- och bluesmusikanterna Pontus Andersson och Christofer Schultz – på trummor respektive bas – läggs grunden för vad som har beskrivits som en nydanande och svängig tolkning av Jimi Hendrix låtskatt. Beroende på tillfälle bjuder Cosmic Command in olika gästartister som tillför repertoaren en ytterligare dimension, med såväl instrumentala som vokala inslag. I samband med denna kväll kommer bland annat rock- och bluessångaren Mikael Andersson att tolka några av de mer svängiga låtarna. Fler gäster kommer att presenteras längre fram.
”Jimi Hendrix har tolkats världen över av de mest fantastiska gitarristerna. Vi ville göra det lika respektfullt, fast med en del andra inslag. Att tolka Jimi Hendrix sångmelodier på gitarr över de intrikata riffen är onekligen en utmaning, men också utvecklande. Publiken ska förhoppningsvis känna igen hans låtar och samtidigt uppleva att delar av hans själ lever vidare som en röd tråd genom hela vår repertoar.”, säger Steven Kautzky Andersson och fortsätter:
”I min ungdom drömde jag att Jimi Hendrix kom in i rummet och knackade mig på axeln medan jag sov. Han berättade hur jag skulle ta mig an olika sätt att spela gitarr. När jag sedan vaknade var det precis som om att han hade stått där. Det påverkade mig när jag senare åkte till USA för mina musikstudier som 17-åring och senare som professionell musiker då jag släppte ett par instrumentalskivor med Universal, Warner och EMI-Toshiba. Att nu få göra detta tillsammans med Pontus och Christofer är så roligt!.”.
Upplev en tidshistorisk, personlig och elektrisk temakväll där Cosmic Command tolkar Jimi Hendrix.
Boka i tid! Först till kvart. Du bokar lättast genom att kontakta Steven på Facebook https://www.facebook.com/steven.kautzkyandersson
eller Musikhuset på https://www.facebook.com/Musikhuset
Det går också bra att maila förfrågan om förköp till info@musikhuset.nu
Varmt välkomna! 150 kr/st.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.