Datum

feb 06 2022
Expired!

Tid

15:00 - 18:00

Kostnad

150.00 Kr

Duo Amper Petrini- Live på Musikhuset!

Duo Amper Petrini
Öppenhet, nyfikenhet och konstnärligt mod är signifikativt för musikerna Emilia Amper och Anna Petrini. Med olika musikaliska bakgrunder, men ett gemensamt förhållningssätt till musiken, bildade de sin duo 2020.
Med folkmusiken och tidig musik som förtecken leker de en slags associationslek med genrerna och bygger en repertoar i jakt på det som gör att musik överlever, århundrade efter århundrade.
Folkmusiken och den tidiga musiken har många gemensamma nämnare. En av dem är att de genomsyras av det intima, nära och lilla formatet.
”Vi vill försöka få fatt i det magiska och situationsspecifika som uppstår i ett rum fyllt av musik, uppmärksamheten som studsar i rummet, mellan publik, musiker och musik. Det känns extra viktigt i coronas spår när vi alla är utsvultna på närhet av alla dess slag. Vi ser det här projektet lite som en kärleksförklaring till magin i musiken.”
Emilia Amper är en av Sveriges mest namnkunniga folkmusiker, med både svensk och amerikansk Grammynominering, norska Spellemannsprisen, det nordiska kompositörspriset NPU-priset, Årets Artist på Folk- och världsmusikgalan, världsmästartitel i nyckelharpa och Zornmärket i silver (riksspelman) i bagaget. Med djup kunskap om och kärlek till traditioner utforskar Emilia nyckelharpans möjligheter i musik som rör sig fritt över genregränserna. Hon har turnerat över hela Europa, i Kina, USA, Kanada, Namibia, Indien, Iran, Förenade Arabemiraten, Hongkong och Brasilien, både solo, med olika folk/världsmusik/jazzensembler och som solist med klassiska orkestrar.
Anna Petrini trivs inom både samtidsmusik, tidig musik och improvisationsmusik. Hon framträder internationellt som solist och kammarmusiker och är regelbundet inbjuden till festivaler och scener runt om i världen. 2015 blev Petrini som en av få svenska musiker inbjuden att framträda i The Berlin Philharmonie Chamber Hall som en del av den prestigefyllda konsertserien Debüt im Deutschlandradio Kultur.
Medverkande:
Anna Petrini – Blockflöjter
Emilia Amper – Nyckelharpa, sång
Entré: 150 kr
För biljett och bordsbokning info@musikhuset.nu eller 026 – 14 39 00
Restaurangen öppnar klockan 14- varmt välkomna:)
www.musikhuset.nu
Arrangör
Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete med Musikhuset och Region Gävleborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.