Datum

apr 23 2022
Expired!

Tid

19:00

Kostnad

150.00 Kr

Club Bahnhof Live

Club Bahnhof arrangerar för första gången livekonserter. Det blir en minifestival med tre band i linje med Bahnhofs musikprofil, garagerock, alternativ new-wave och synth, där banden och dess medlemmar är ifrån, eller har känningar i, Gävle stad. Det finns en tanke med det. Vi vill fylla haket med vänner till vänner och se till att vi som gillar sådan här musik får vårt naturliga vattenhål på Musikhuset. Vi vill skapa ett gäng som vill återkomma till nästa Bahnhof-evenemang, stöta på varandra igen och säga “Hej! fan vad bra det var sist!”. Vi tycker egentligen att tre bra band är mer värt än de 150 pix vi tar. Men vi vill ha trycket.
Biljetter finns på Billetto.se
Upplägget:
20.00-21 Förfest. Mingel, öl och uppsnack. Möjlighet att köpa merch. DJ kollektivet Förlustaffären drar upp stämningen.
21.00 fact of novelty. En v 2.0 av de kanonbra post-punk band som fanns i stan på 80/90-talet.
22. 00 the didcots. Bandet som låter som det man älskade mellan 78–82.
23.00 Sturm Café. Ett av Sveriges största och bästa EBM-band som är uppskattade över hela världen.
24.00-01.00 Spontandans till Förlustaffären med gäster.
Banden
the didcots
Gävlebandet the didcots hämtar sin inspiration från 60-talets garagerock & 70-talets punk och hårdrock. Medlemmarna har en gedigen bakgrund från diverse band på den lokala musikscenen såsom Peckers, Dusty Man & the Fever, The Svågerz, Savage Holiday & II Shy. Bandet startades 2015 och har under 2020/2021 släppt 3 singlar/EPs på noll2sex Records fyllda med hjärta, smärta, samhällskritik och frustration. Samtliga finns tillgängliga på Spotify samt på Youtube där det även finns en hel del extra livematerial att spana in!
Bandmedlemmar:
Jasse Jansson (Gitarr & sång)
Michael Forsblom (Gitarr & sång)
Lars Clerksén (Bas)
Simon Green (Trummor)
fact of novelty
Popkvartett med rötterna i 80-talets postpunkscen i Gävle. Medlemmarna som nu är bosatta i Stockholm har sin musikaliska bakgrund i band som Savage Holiday, Femte Kolonnen, BBC m fl och hämtar nu som då mycket inspiration från den alternativa brittiska musikscenen sent 70-tal & tidigt 80-tal med inslag av electronica & soul. Bandet planerar sin första studioinspelning under våren så håll utkik efter kommande releaser 2022.
Bandmedlemmar:
Magnus Alzén (sång/gitarr)
Ola Jacobsson (keyboards)
Per Hemström (Bas)
Robert Johansson (Trummor)
Sturm Café
Det var när de två 15-åringarna Gustav Jansson och Jonatan Löfstedt började experimentera med en Ataridator, kassettporta och en synth som bandet Sturm Café bildades i Gävle 2001. Musiken som pojkarna var intresserad av var EBM eller Electronic Body Music. En musikstil som uppstod i början av 80-talet när band som Front 242, Nitzer Ebb och DAF gjorde kyliga och tunga minimalistiska beats med hårda stämmor och en militaristisk image. Sturm Café har tagit det ett steg längre och har en fot i hårda minimalistiska synthbeats men adderar ett väldigt melodiöst sound och starka allsångsrefränger. Alla texter framförs på tyska för att det låter coolt och känns hårdare! Med tre album och flera singlar/samlingar/eps så har Sturm Café gjort sig ett namn världen över inom EBM med sitt ganska unika sound och turnerat flitigt inklusive i avlägsna länder som Ryssland, Peru och Mexiko. Senaste albumet Fernes Land kom 2021 och har tagits emot väl av såväl fans som av den alternativa musikpressen. Albumet var nominerat till årets release på Local Heroesgala i Gävle. Det var exakt 15 år sedan som Sturm Café senast spelade i Gävle och platsen var då Musikhuset. Nu är det dags igen på samma plats och grabbarna är mer taggade än någonsin! Vänta er en hitkavalkad från bandets hela repertoar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.