Datum

maj 27 2022
Expired!

Tid

21:00

Kostnad

150.00 Kr

Angstbadan & Pershagen- Live på Musikhuset!

Angstbadan startade som ett bluesprojekt våren 2014. Tidigt sattes en tydlig riktning mot att fokusera på det egna materialet framom om att bli ett ”bluescoverband”. Det egna materialet är skrivet i retrostil där 60 och 70-tals referenserna bidrar med fräsch twist och resultatet blir en blandning av blues, rock, psykedelisk rock, soul och americana. Målet har varit en musik som både bluesentusiasterna och rockentusiasterna kan känna igen sig men fortfarande vara ny och fräsch. Här i Gävle har de tidigare hörts på CC-Puben; där de fick ett varmt mottagande!

2018 släpptes första fullängdare The Chase som sedan promotades på turné för runtom i Sverige, men också ned till Tyskland och Danmark. Vintern 2021 såg äntligen den uppföljande skivan Love and Mercy dagens ljus. Inspelad under pandemins första brinnande år och väl mognad är Angstbadan mera redo än någonsin att spela sin nya musik runt om i landet.
Biljetter? Kostar 150:- och fixas såhär:
-info@musikhuset.nu
-026-143990
-vid dörren:)
________________________________________________________________________________________________

Pershagen bildades en augustikväll år 2014. Det var bara minuter efter att Neil Young avslutat sin konsert på Music & Arts som Jimmie Nilsson, Johan Kalla och Miranda Johansson bestämde sig för att starta ett band. Idén utvecklades till att skapa instrumentalmusik som återspeglade Norrbottens vinterhalvår; Jordnära, kallt, vackert men ändå med ett mörker, litet men stort på samma gång. Under hösten påbörjades ett intensivt improviserande och låtskrivande uppe i trions replokal i Piteå, vilket resulterade i debut-EP:n Silverarken. Inspirationen till EP:n hämtades från historier kring Korpelarörelsen, en väckelserörelse som verkade i Tornedalen under tidigt 1900-tal.

Redan sommaren 2014 fick bandet möjlighet att stiga in i legendariska Svenska Grammofonstudion för att spela in LP:n Den siste av mitt namn (2015). Albumet var en naturlig vidareutveckling av bandets uttryck och presenterade en vidare dynamisk och musikalisk bredd. Det varma mottagandet förde Pershagen till nya platser, bland annat en längre turné i Skandinavien men även hela vägen till Ryssland.

Tarfala (2018) kom att bli bandets mest framgångsrika hittills, detta efter att de fick öppna på Sveriges största gala för independentmusik, Manifestgalan. Skivan gästades av den svenska psykrocklegendaren Gustav Ejstes (Dungen, Amason), och uppmärksammades i bland annat PSL, SR P3, poddar i Europa samt USA. Musiken började även leta sig in i flera SVT- och SR-dokumentärer. Utöver detta gav skivan även ringar på vattnet i Kina, vilket ledde till en två veckor lång turné som headline-akt.

Pershagen består av:
Jimmie Nilsson – Gitarr
Theo Stocks – Pedal Steel, Gitarr
Andreas Sahlin – Bas
Johan Kalla – Trummor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.